Dj Vato Gonzalez & MC Tjen ondersteunen actie tegen pesten

IMG_710822kleinDj Vato Gonzalez & MC Tjen ondersteunen de actie Speak up! Stop Pesten! De actie is een initiatief van Richard Broekhuijzen uit Odoorn. Zo willen zij meehelpen om dit probleem tegen te gaan. Pesten is nog steeds een groot probleem in de samenleving. Het initiatief op het online sociaal netwerk Facebook heeft inmiddels veel mensen aangetrokken en belangrijker nog, aan het denken gezet.

Toen Vato Gonzalez & MC Tjen tijdens BevrijdingsDance 2013 in Emmen gevraagd werden of ze mee wilde werken aan het initiatief reageerden ze beide enthousiast en werd gelijk een foto gemaakt.

Veel mensen laten zo zien dat zij zich willen inzetten tegen dit probleem, zo ook bijvoorbeeld Dj Don Diablo, FC Groningen en FC Emmen, Mr. World Nederland 2012 Bas Gosewisch, Miss World Nederland 2011 Jill Lauren de Robles, gedeputeerde Ard van der Tuuk van de provincie Drenthe, burgemeesters Cees Bijl van Emmen en Marco Out van Borger-Odoorn.

Pestgedrag
Pestgedrag is nog steeds aanwezig op Nederlandse scholen. Meer dan 16% van de kinderen van 9 tot en met 11 jaar gaf aan regelmatig te worden gepest, en 5,5% gaf aan regelmatig zelf actief te pesten gedurende de voorgaande maanden. De meerderheid van de gepeste kinderen vertelde niet aan hun leerkracht dat zij werden gepest. Als leerkrachten eenmaal wisten dat er werd gepest probeerden zij dit meestal te stoppen, maar in veel gevallen bleef het pestgedrag aanwezig of verergerde het zelfs. Met betrekking tot actieve pesters sprak slechts een minderheid van de leerkrachten en ouders met de pesters over hun gedrag.

* Cijfers komen uit het dossier ‘Pesten onder basisschoolkinderen’ van het Nederlands Jeugd Instituut www.nji.nl.