Een terugblik op een half jaar Speak up! Stop pesten!

Mart Aalderink9 mei 2013, vandaag is het alweer een half jaar geleden dat we begonnen met Speak up! Stop pesten! Toen initiatiefnemer Richard Broekhuijzen en handballer Mart Aalderink samen het idee bedachten voor een statement tegen pesten hadden ze nooit kunnen bedenken dat er in het halfjaar wat erop volgde meer dan 600 mensen op de foto zouden gaan.

Het mooie aan dit initiatief is dat iedereen eraan kan meewerken, iedereen kan zijn zijn eigen statement tegen pesten maken door op de foto te gaan. Hierbij worden ze versterkt door bekende Nederlanders, bekende sporters en mensen uit verschillende bestuurslagen. Hier moet gedacht worden aan bijvoorbeeld dj’s Don Diablo, Vato Gonzalez & MC Tjen, FC Groningen en FC Emmen, Miss Nederland 2011, Mr. Nederland 2012, een gedeputeerde van de provincie Drenthe en de burgemeesters van de gemeenten Emmen en Borger-Odoorn.

Broekhuijzen werkt al een tijdje niet meer alleen aan het initiatief, hij wordt hier door een netwerk van mensen geholpen.

Voortdurend wordt er gekeken hoe het initiatief groter gemaakt kan worden, want, hoe groter, hoe meer impact. Door middel van interviews op televisie, radio en in de kranten wordt er al een aardig bereik gecreëerd, en in juni gaan we zelfs landelijk en kort daarop wellicht zelfs internationaal, maar daarover later meer informatie.

Het mooiste blijft om te horen dat het initiatief al effect heeft voor sommige mensen, dat ze zich gesterkt voelen door bijvoorbeeld de verhalen op de website om verder de gaan, wars van alle pesters.

We gaan gestaag verder naar het voornaamste doel, het stoppen van pesten.

Speak up! Stop pesten!