Het pestverhaal van Femke

Het begon toen ik in groep 6 kwam, ik werd buitengesloten door een groepje meiden en werd uitgescholden. in groep 7 ging t ietsje beter, die meiden waren van school af dus ik dacht een nieuw begin, niet dus. ik werd door jongens zwanger, dik, lelijk, chinees genoemd, alles. In groep 8 ging het door en door.

Toen ik naar de 1e ging ging het nog goed totdat ik een jongen uit de 2e leuk vond, z’n vrienden begonnen me weer te pesten, maar dan 2x zo erg. Hij begon mee te pesten en ik durfde niet meer naar school, zo ging het ook door in de 2e. Aan het einde van het 1e jaar ging ik op msn, in die jaren kwam ik erachter dat ik ook op meisjes viel. op een gegeven moment ging ik met meisjes en met jongens praten, 1 zo’n jongen dwong me en bedreigde me om naaktfoto’s te sturen. Ik was 12 en ik raakte in paniek en wist niet wat ik moest doen dus ik stuurde die foto’s. Aan het einde van de 2e stond ik op internet…

Toen ik in de 2e zat, had ik thuis ook problemen, het vriendje van me zus kwam bij ons wonen en er werd geen aandacht meer aan me besteed. Ik voelde me niks meer thuis, ik ging op twitter een anoniem account aanmaken want ik wilde aandacht, alleen uiteindelijk kreeg ik de verkeerde aandacht. Ik vond een jongen leuk en ik deed alsof hij me broer was, en dat ie was overleden. ik dacht niemand komt erachter, maar toch hij deed aangifte tegen me.. ik heb toen 4 maanden elke week bij politie of bureau halt gezeten voor gesprekken. In het 3e jaar kreeg ik een vriendje, ik vond hem echt leuk enzo. Maar na 2/3 maanden vroeg hij om seks, ik was nog maar 15, ik vind mezelf nog te jong, dus ik wilde het niet. Hij bleef maar vragen maar ik wilde het gewoon niet. Toen ik is een keertje alleen thuis was kwam hij langs, we gingen naar m’n kamer en hij begon op me te zitten, op m’n buik. En aangezien hij best stevig is kreeg ik het benauwd, ik begon te happen naar adem en hij lachte me uit. Uiteindelijk was ik 1 minuut out geweest. Daarna lagen we lepeltje lepeltje en deed ie z’n arm om me nek alsof die me wou wurgen zeg maar. Weer kreeg ik het benauwd, ik werd bang en wist niet wat ik moest doen, uiteindelijk heb ik hem wel weggestuurd en ging het uit. Een maand later kreeg hij flow met toen een van me beste vrienden, dat brak me gewoon. Ik werd depressief en ik sneed in me armen.

We gingen naar m’n kamer en hij begon op me te zitten, op m’n buik. En aangezien hij best stevig is kreeg ik het benauwd, ik begon te happen naar adem en hij lachte me uit.

Ik ging naar de 3e jaar, ik kwam in een klas die ik niet leuk vond, ik had altijd ruzie met mijn vriendengroepje en ik werd bedreigd door 2 meiden, ik ben eens een keer zonder reden op m’n rug geslagen en aan me haren getrokken, en ik werd bestolen. Ik heb het tegen me ouders verteld en we hadden een gesprek met m’n mentor, m’n mentor en de school deed er niks aan omdat ze niks aan die meid kunnen doen die mij zo erg pestte. Ik vertelde tegen vrienden dat ik mezelf sneed, niemand geloofde me, ze zeiden dat ik het voor de aandacht deed maar dat was natuurlijk niet zo.

18 november 2014 was voor mij de klap, thuis had ik elke dag ruzie. Ik was op school en ik durfde niet meer naar huis, dat was de dag dat ik voor het eerst ben weggelopen. ik kwam laat in de avond gewoon weer thuis, ik ging naar psycholoog en ik zit er inmiddels nog steeds.

Toen ik naar de 4e ging, werd het nog erger, ik werd hoer genoemd, werd uitgescholden via social media, en werd alleen maar banger en depressiever. Ik sneed mezelf steeds meer, en omdat ik vaak dik werd genoemd enzo begon ik aan afvallen, mijn moeder is zelf bezig met afvallen en ze pusht me.

Ik ben zo vaak uitgescholden met dat ik me polsen moet opensnijden of dat ik van een flat moet afspringen.. ik denk daar zelf iedere dag aan, inmiddels heb ik Anorexia. Als je me zou zien denk je dat ik het niet heb, maar geestelijk en fysiek is mijn lichaam kapot aan het gaan. Ik moet eigenlijk weer aankomen maar dat doe ik niet, ik wil alleen maar afvallen. Nu ga ik naar het mbo en ik wil nu een echte start maken, alleen die jongen die m’n naaktfoto’s op internet heeft gezet, zit ook op die school en daar ben ik het meest bang voor op dit moment. Ik hoop dat het lukt, het snijden enzo is moeilijk te overwinnen want ik doe het soms nog steeds.

Als je gepest word vertel het a.u.b. tegen iemand die je vertrouwd, je moet het tegen iemand kwijt. Schaam je niet, het is niet jou schuld!

Liefs, Femke