Het verhaal van Arjando

PESTEN

Arjando
Arjando

Ik zet mijn verhaal op papier om bewuste of onbewuste pesters duidelijk te maken wat pesten kan aanrichten bij iemand, want een slachtoffer van pesters zit er levenslang aan vast. Ik ga mijn eigen ervaring over gepest worden met jullie delen om jullie duidelijk te maken dat zelfs een grapje al als pesten kan overkomen!

4 jaar oud
Ik ging voor het eerst naar de kinder-kleuterspeelzaal (kleuterschool), toen begon het gepest naar mij toe. Ik werd buitengesloten, uitgescholden. Zo ging het door tot groep 5 basisschool, toen begon het lichamelijke gepest er ook bij.

In het begin viel het nog redelijk mee, ik werd wel eens geduwd of geslagen of getrapt maar na een tijdje word je er toch kwetsbaar door en begin je steeds sneller te huilen of iets dergelijks. Maar het werd nog erger, na mate de tijd verder ging begonnen de jongens en meiden die me altijd pestte ook op de voetbaltrainingen te pesten, en zomers bij het zwembad waardoor ook andere leeftijd genoten uit het dorp door kregen dat ik makkelijk te pesten was. Hierbij moet je denken aan wederom weer getrap en geduw en slaan, maar zelfs ook gewoon continu mijn hoofd onder het water drukken of mijn zwembroek uittrekken midden in het zwembad.

Vanaf groep 6 mocht ik van mijn ouders in mijn eentje naar school toe lopen of fietsen, natuurlijk vindt je dat dan super leuk maar toen de leeftijdgenoten of zelfs oudere of jongere kinderen dat door kregen begonnen ze me op weg naar school of op de terugweg mij te slaan en trappen tot de achterdeur aan toe van het huis waar ik woonde. Ik liep elke dag blauwe plekken op en mijn ouders pikten het echt niet meer en gingen op school een gesprek aan zodat het gepest zou ophouden. Vanaf toen werd het alleen maar erger en erger. Ik kreeg steeds minder zelf vertrouwen en was steeds kwetsbaarder waardoor ik het gepest nog veel anders beleefde. Ik ging uit ellende maar naar een andere school in een ander dorp om het gepest te voorkomen. Echter mocht dit niet het geval zijn het pesten ging daar gewoon door en werd alleen maar erger omdat dit een speciaal onderwijs was waar kinderen uit verschillende dorpen kwamen waardoor het ongeveer in 7 verschillende dorpen bekend werd dat ik een kwetsbare jongen was wat ze makkelijk konden pesten en zo bleef het doorgaan tot groep 8.

Ik ging naar het VMBO en dacht dat alles beter zou worden, een nieuwe start maar dat bleek echter niet zo, ik kwam bij de leeftijd genoten van men eerste school in de klas waardoor de hele school het binnen een dag wist dat ze mij makkelijk konden pesten. De hele school begon mij te treiteren en te pesten sommige zelfs onbewust als ze mij roepen al EY LELIJKERD voelde ik zelf de tranen al in mijn ogen komen terwijl diegene het helemaal niet zo bedoelde. Na mate de tijd kwam ik in een emotionele diepe donkere put terecht, ik was zwaar depressief waardoor je idiote oplossingen gaat bedenken, zoals proberen zelfmoord te plegen of jezelf te pijnigen. Als je in zo’n soort diepe depressie zit kom je er haast niet meer uit, je raakt zo gigantisch uitgeput en je bent gewoon bang om hulp te zoeken omdat je bang bent dat ze je nog harder gaan pesten. Maar toen kwam er ineens een geluk bij een ongeluk. Ik kwam door familieomstandigheden in Emmen te wonen en niemand kende me hier dus ik kon eindelijk een echte nieuwe start maken. Ik deed er alles aan om niet gepest te worden dus ging ik me hier in Emmen heel anders opstellen, ik was overal vanaf dacht ik. Nadat ik mijn hele jeugd ongeveer was gepest kreeg ik een soort van trauma`s en tot de dag van vandaag kan ik me het gepest goed herinneren en ik en heb er nog steeds veel last van want als bijvoorbeeld een leraar me ergens op aanspreek komt het bij mij 3x harder over.

Kijk ik word dan af en toe nog wel eens getreiterd, maar ik weet dat elke jongen of meisje wel eens word gepest of getreiterd bewust of onbewust. De meeste mensen kennen mijn verleden niet omdat ik er haast nooit over praat maar na lang twijfelen heb ik mijn ervaring over pesten tenminste op papier gezet in het kort.

Mochten mensen nog advies of vragen of gewoon graag iemand willen om erover te praten vraag het gerust neem gerust contact met me op. SPEAK UP STOP PESTEN!

Arjando Scholten