Rugbyclub Emmen ondersteunt actie tegen pesten

De spelers van Rugbyclub Emmen ondersteunen de actie Speak up! Stop Pesten! De actie is een initiatief van fotograaf Richard Broekhuijzen uit het Drentse Odoorn. Zo wil hij meehelpen om dit probleem tegen te gaan. Pesten is nog steeds een groot probleem in de samenleving. Het initiatief op het online sociaal netwerk Facebook heeft inmiddels veel mensen aangetrokken en belangrijker nog, aan het denken gezet.

Rugby is een harde teamsport waar respect nog hoog in het vaandel staat, en waar er voor een IEDER een plekje is! En met meer dan 100 jeugdleden is dit volgens ons een prima initiatief om ons bij aan te sluiten.

Sinds het begin van de actie in november 2012 zijn er al meer dan 1000 mensen op de foto gegaan voor het initiatief, zo ook onder andere GTST-acteur Ferry Doedens, dj Don Diablo, dj Vato Gonzalez & MC Tjen, Tweede Kamerlid Agnes Wolbert, FC Groningen, FC Emmen, burgemeesters Marco Out van Assen en Cees Bijl van Emmen.

Pestgedrag
Pestgedrag komt nog steeds voor op Nederlandse scholen. Meer dan 16% van de kinderen van 9 tot en met 11 jaar geeft aan regelmatig te worden gepest, en 5,5% geeft aan regelmatig zelf actief te pesten gedurende de voorgaande maanden. De meerderheid van de gepeste kinderen vertelde niet aan hun leerkracht dat zij werden gepest. Als leerkrachten eenmaal weten dat er wordt gepest proberen zij dit meestal te stoppen, maar in veel gevallen blijft het pestgedrag aanwezig of verergert het zelfs. Actieve pesters worden lang niet altijd door leerkrachten en/of ouders aangesproken over hun gedrag.

  • Cijfers komen uit het dossier ‘Pesten onder basisschoolkinderen’ van het Nederlands Jeugd Instituut www.nji.nl.